Merkelapper

Vi skulle flytte, og jeg hadde opprydning. Sjekka innholdet i esker og kasser, og satte på merkelapper som fortalte hva de inneholdt. Det viste seg å være smart. Jeg mener – setter du en merkelapp med «Gamle foto» på ei eske med gamle foto, vet du hva som er i eska. Uansett når den skulle dukke opp igjen, forteller etiketten hva den inneholder. Etiketten definerer det for deg. Det er nok å lese den, du behøver ikke sjekke innholdet mer. Innholdet forandrer seg jo ikke.

Men jeg lurer på dette med å sette merkelapper på mennesker. Å bestemme seg for hva personer er og mener, sånn en gang for alle. Slik at samme hva de sier eller gjør, forteller merkelappen for all framtid hvordan jeg skal tolke det.

Er det for eksempel noen jeg ikke liker, kan de si så mye vettugt de vil, det hjelper liksom ikke. Min merkelapp plasserer dem i esken med mine tidligere meninger om dem. De har ikke en sjanse. I hvert fall ikke så lenge jeg nekter å sjekke merkelappen og innholdet en gang til.

Dette er kanskjej greit? For det er vel enklere å lese merkelapper enn å sjekke innholdet på nytt? Enklere å lese gamle merkelapper enn å lytte til hva som faktisk blir sagt nå?

Jeg bare spør her jeg sitter og ferierer.

Her kan du forresten lese om Ekkokamre og om å ikke ha for sterke meninger om andre.

4 kommentarer om “Merkelapper

Legg til din

  1. Både fint og skummelt å lese. Du bare spør… hos meg ble det kaos i både esker og merkelapper jeg aldri har tenkt på at jeg hadde! Men jeg har nok det. Fordommer basert på uvitenhet, manglende interesse, overflatebetraktninger og egoisme. Takk for påminnelsen Finn! Det er sunt å rydde litt, både i esker og hode. Og så vil jeg, om mulig, kaste merkelappene!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Ekkokamre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

A Glass Half Full

travel and life with lee mylne

Livet i Casa Didriksen

Livet som lege, kone og mamma til fire

Ninnorskabloggen

Av Hanne-Kari (Gjestrum) Havik. Min blogg om alt mulig menneskelig rettet som det faller meg inn å skrive om eller referere til. Det jeg skriver er rettet mot mine interesser, hovedsakelig. Jeg er opptatt av menneskerettigheter, kultur, musikk, kunst, litteratur, dikt, nyheter, politikk og alt som er relatert til autisme. https://hannekarisblogg.net/

restlessjo

Roaming, at home and abroad

Danny Gregory

Inspiration for creative folks like you.

Hverdagenformeg

Min hverdag i ord og bilder

GAMMELPOP

FOR ALLE SOM LIKER 60- OG 70-TALLETS POP OG ROCK

BREVITY's Nonfiction Blog

(Somewhat) Daily News from the World of Literary Nonfiction

Kjære folk

Karen-Margrethe Erlandsrud - Hverdagsblogger med blandingsblogg

SUPERMYGG

SLANK og SUNN med TRENING og KOSTHOLD livet ut

Suebob's Red Stapler

On the road with Gladis

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

A Glass Half Full

travel and life with lee mylne

Livet i Casa Didriksen

Livet som lege, kone og mamma til fire

Ninnorskabloggen

Av Hanne-Kari (Gjestrum) Havik. Min blogg om alt mulig menneskelig rettet som det faller meg inn å skrive om eller referere til. Det jeg skriver er rettet mot mine interesser, hovedsakelig. Jeg er opptatt av menneskerettigheter, kultur, musikk, kunst, litteratur, dikt, nyheter, politikk og alt som er relatert til autisme. https://hannekarisblogg.net/

restlessjo

Roaming, at home and abroad

Danny Gregory

Inspiration for creative folks like you.

Hverdagenformeg

Min hverdag i ord og bilder

GAMMELPOP

FOR ALLE SOM LIKER 60- OG 70-TALLETS POP OG ROCK

BREVITY's Nonfiction Blog

(Somewhat) Daily News from the World of Literary Nonfiction

Kjære folk

Karen-Margrethe Erlandsrud - Hverdagsblogger med blandingsblogg

SUPERMYGG

SLANK og SUNN med TRENING og KOSTHOLD livet ut

Suebob's Red Stapler

On the road with Gladis

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

%d bloggere liker dette: